Annie hou m'n tassie effe vast


~ For English scroll down ~ Annie Bag ~


Onder het moto “Annie hou m’n Tassie effe vast” werd er geswapt in de Priegelaarsgroep.
De bedoeling : maak voor je swap-maatje een project tas om een brei of ander werkje in te deponeren. En omdat ik wel eens wat anders wilde dan een piramide of box bag koos ik voor de Amsterdamtas. Mijn tas ging tenslotte naar Nederland.
There was a swap in the The priegelaarsgroup, theme : make a bag for a knitting or other project. Because I did not like to make an other Pyramide or boxbag, I choose for the Amsterdambag.




De Amsterdam tas is eigenlijk meer dan zo maar een project tas, je kan ermee de deur uit en er kan al een heus project in.  Omdat er veel vraag was naar extra bergruimte, maakte ik aan de binnenkant nog een extra ritszakje voor dingen die je niet wil verliezen, een sleutelring, en nog wat extra zakjes.
The Amsterdam bag is more than an project bag, it is big enough to put some extra stuff in it. So I made some extra pooches in the lining.



Het spannendste was het inzetten van de rits, maar lang leven Eloleo want met zo een goede tutorial kan het bijna niet meer fout gaan. Het enige probleem ben ik, ik knip altijd groot en stik smal, dus rits en paspels waren wat korter dan bedoeld, maar ik heb het toch kunnen opvangen. Het resultaat was verbluffend, en omdat ik hem moest weggeven heb ik inmiddels reeds stof liggen voor een eigen exemplaar.
The most difficult was the zipper, but the good tutorial of Eloleo was a big help. The only problem is me, I always cut big and sew small. So my zipper and paspel were a little short but I could hide my mistakes. I love the result and because this one was made to give away I already both me some fabric to make me my own.



Ik had wat restjes over en omdat ik wist dat mijn maatje graag sokken breit maakte ik nog een eenvoudig klein tasje net groot genoeg om een sokkenproject in te bewaren en vervoeren. Als model maakte ik een langer eenvoudig knikkerzakje
I had some left over fabric, so made an easy bag for a small project like a sock.


Logboek
Patroon :  Amsterdam tas van Eloleo
Stof  : Katoen - Pauwengraaf Eisden
Hoeveelheid :  buitenstof 75 cm/140cm – bovenkant + voering 1m/140cm

TOP weekend

~ For English scroll down ~ TOP weekend ~

Wat doe je als breiend naaister of als naaiende breister als er in één weekend twee grote evenementen plaats vinden, nu je in zeven bochten wringen, en het huis de boel de boel laten op stap gaan en genieten
What do you do if there are in one weekend two events you like to participate? Go to both and just enjoy.




Op Vrijdag en Zaterdag waren er in Nieuwegein de Brei en Haakdagen. De beurs waar iedere breister naar toe zou moeten gaan want de wolletjes en wolgerelateerde dingen die je daar ziet vind je nergens anders. OK de zaal was wat te donker, de gangpaden smal maar het was er reuze en zo fijn om vele mensen te ontmoeten en terug te zien. Veel foto's heb ik niet gemaakt maar maantje maakte zo een leuk filmpje voor ieder die er niet was maar toch wil weten hoe het er was.
On Friday there where the Knit and Crochet Days in Nieuwegein. A fair with only wool, yarn en yarn related items. OK the hall was a little bit to dark, the walkways to small but there was so much to see and so nice to meet people with the same addiction.


Een van de blikvangers op de Beurs was Ysolda Teague, die er een workshop gaf en boek teken sessies hield. Voor de workshop was ik te laat maar in mijn boek “LittleRed in the City” staat nu een heuse mooie handtekening
One of the eye catchers was Ysolda Teague, she gave workshops and sign secessions. I was too late to sign in for a workshop but my book Little Red in the City has now a nice inscription.



Zaterdag was een dag waar naaiend Vlaanderen al lang naar uit werd gekeken. En eindelijk was het de 14de de dag van “Van Katoen”.
Een naaimarathon van 12uur, met verschillende naai workshops, en gelegenheid om stofjes en ander naaimateriaal in te slaan. Dit alles voor het goede doel Annick voor Kenia. En Van katoen werd er gegeven, ik ging wat later maar nog altijd was het er druk.
Op Van katoen had ik mijn fototoestel niet bij, dus om jullie toch een beeld te geven heb ik enkele foto’s die ik op het internet vond samengesmolten.
Saturday was the day for sewing Belgium. Van Katoen - a marathon of 12 hours sewing with workshops and booth to buy fabric and more. All for the good cause Annick for Kenia.
This time the photos are not mine but I made a collage of pictures I found on the internet.

Bron : het Nieuwsblad

bron : facebook en Van Katoen

In het totaal 9uur trein + 1uur tram, was het zeker allemaal waard, moe en voldaan met een rijke buit en wolletjes en stofjes, wat wil een mens nog meer, een top weekend … om nog heel lang over na te dromen.
Totally 9hours train, 1hour tram, but it was it all worth, I am still tired but I came home with a lot of yarn, fabric and other stuff. A great weekend to dream about for some time.

de wolletjes

de stofjes

Paashaas Pomponstaart

~ For English scroll down ~ Easter Bunny ~


Kijk een wie hier de paaseitjes bracht, jawel hoor mijn eigen Paashaas Pomponstaart. Onmiddellijk toen ik de previews van het boek zag wist ik het, deze wil ik maken.
Het begon allemaal met een paar schichtige langen benen maar stilaan kwam er model in
Look who came to bring some Easter eggs, my own Easter Bunny. Immediately when I saw the previews of the book I knew I will knit him. It all started with some long skinny legs but slowly it grow in to huggy.




Natuurlijk moest hij ook een truitje aan, want er zonder leek hij helemaal niet af, het maken van de oortjes was een verassing, eerst dacht ik het wordt niks maar toen ze een maal in mekaar stonden, viel het reuze mee.
For finishing tough I also made the sweater. Making the ears was the most surprising, in the beginning it did not looked at all, but when they were put them together turned out all write.



Het patroon was goed opgevat hoewel er wat discussie mogelijk is over het sommige dingen, zo merk je dat het boek vertaald is door een niet breister, want ergens gaat er iets fouts tussen de vertaling van minderen en afkanten en samenbreien, er wordt eigenlijk altijd dezelfde term gebruikt voor alle drie de dingen.
The pattern was well written, but the translation was not efficient; so they used the same term for Knit two together and cast off.



Hoewel ik de ontwerpen Arne en Carlos erg waardeer, begint de uitgever mij meer en meer tegen te vallen, voor hem lijkt alleen winstbejag te tellen.  Zo blies hij de Holland toer af. Ik was gelukkig een van diegenen die het wel wist omdat het aan de S&B werd gemeld, maar er waren ook veel ontgoochelden. Aan Selexyz Maastricht heeft het niet gelegen want zij hebben hun best gedaan om er toch een gezellige voormiddag vol breien van te maken.
Although I like the designs of Arne and Carlos very much, the publisher seems to be a man who only thinks about profits. So he blow off the Holland tour, I was warned in time, but a lot of people came and were disappointed, although the bookstore did is best to make is pleasant day full of knitting



Logboek
Patroon :  Paashaas uit het boek Arne en Carlos breien op hun paasbest
Breinaalden : 2,5
Garen  :  Regia silk - 005 eierschaal
Hoeveelheid :  25 gram
Patroon :  Trui  uit het boek Arne en Carlos
Breinaalden :  4 + 4,5
Garen  :   Merino van Tucana’s dream
Hoeveelheid :  10 gram

Vilten en Lammetjes knuffelen in Odiliapeel

~ For English scroll down ~ Wool Felthing ~


Stilaan groeit er iets tussen mensen die zich eerst alleen maar online kennen, men leert zich kennen en vriendschappen ontstaan. En het smaakt naar meer, zo ontstaan er her en der Wolfeestjes, om de passie te delen en dingen bij te leren.
En een ding hebben wij allemaal gemeen we houden van wol en lammetjes zonder uitzondering, en als er een buur is waar deze diertjes mogen geknuffeld worden zijn we zeker van de partij.
Slowly friendships grow between people who only know each other true internet, and  wool-party’s are organised just to share a  passion. One thing we surely have in commend is our love for wool and lams



 Zo was er gisteren een Wolfeestje in Odiliapeel, waar een deel Priegelaars en Wolkookpotters samen kwamen om lammetjes te knuffelen en te vilten en die daar geen zin in had kon ook nog breien of spinnen of filmen. Maar de meeste wilden vilten, de meer gevorderden wilden hoedjes maken en de beginners zoals ik vonden een tas of een vogelhuis-ei beter geschikt.
Yesterday a joined a wool-party from the Wolkookpot and the Priegelaars who came together to felt or who did not feel like felting could knit or spin. Most started to felt and the more experienced choose for a hat the beginners made small bag or a birds-egg-nest to make a nest.



Vilten is eigenlijk laagjes wol leggen, natmaken, inzepen, vrijven, spelen, drogen in vormzetten en je krijgt een verbluffend resultaat, zeker als er iemand als Tineke die een kei is in het in vorm brengen van een hoedje, maar ook bij Yolanda en Lieneke kon iedereen raad vragen en waren steeds erbij om een beginneling als ik verder te helpen
Felting is making layers of wool, wet them, soap them, rub, play and dry and put it in shape and you get a stunning result. The more experienced helped the beginners and gave advise.



De resultaten waren verbluffend de hoedjes waren prachtig, iets waar ik me in de toekomst zeker aan waag. En ja mijn eigen tasje is als probeersel om het vilten in de handen te krijgen; het moet nog wel een hengsel krijgen en verder afgewerkt worden maar het ziet er in ieder geval niet slecht uit?
Het was een supergezellige dag met super lieve mensen en smaakt zeker naar meer.
The hats were gorgeous, something I like to make in the future, my try-out bag was not a disappointment and needs some finishing details. Most of all I enjoyed the company with all those lovely people.





 Logboek

Patroon :  uit de mouw getoverd door duifke123
materiaal : Merino lont groen, licht paars, en plukjes bordeau
Hoeveelheid : 50gram groen + 50 gram licht paars
Techniek : Natvilten