Kattige Katjes

~ For English scroll down ~ Cats and Kittens ~

Ook ik moest een pakje samenstellen voor de MidSinterKarmaMeet. Mijn swapmaatje Maantje heeft drie passies "poezen blauw en kralen" en koos voor het thema Garfield. Maar van Garfield was er niet veel te vinden op brei of naaigebied. Daarom maar een hulplijn ingeroepen en heb ik die kleine ondeugende Garfield het pakje laten maken. Het was dan ook een enorme pret om het zien uit te pakken.
I also need to make a swap package. My swap-mate loves cats; blue and beads. She chooses for the theme Garfield, but I could not find sew or knit related projects so I switch to cats and Kittens.
Omdat mijn swapmaatje 8 poezen heeft is geen enkel wolletje of breiwerkje veilig in haar huis en heeft ze heel veel nood aan projecttasjes. De naaimachine werd dan ook flink aan het werk gezet en ik maakte voor haar zowel een boxbag als een piramide tasje en natuurlijk in de kleur blauw en met heel veel poezelige katjes
My swapmate has 8 cats so no ball of yarn or project is save in her house. She needs a lot of project bags So the sewing machine did his work and a made for her a boxbag and a pyramid bag in the colour blue with a lot of cats.



Ook de breipennen werden aan het werk gezet, omdat ik niet dadelijk een goed patroon kon vinden voor vingerloze wanten met iets poezeligs heb ik me dan ook helemaal creatief laten gaan en zelf een ontwerp gemaakt. Heel veel katten en pootjes teltekeningen bij mekaar gezocht, hier en daar wat aangepast zodat alles op de juist stekenverhouding uit kwam.  
Also the knitting needles did a job, but because I could not find a good fingerless mitt pattern so I create my own design form a lot of cat and paw charts , made some adjustments to become the write gauge.






Het begon allemaal met blauw boordje, een toen kon het inbreien beginnen. Allereerst een rij kleine pootjes, dan maar liefst 8 katten met groene oogjes, eentje voor elke poes van mijn maatje. Dan weer een rij pootjes en heel veel grijze kattenkopjes en nog een rij pootjes. Nog een kleine en een grote poot op de duim en het eindigt net zoals het begon met een blauw boordje.
Bij het inbreien had ik vroeger altijd grote draadlussen aan de binnenkant maar sinds ik dit doe met mijn twee handen en deze two handed Faire Isle Techniek gebruik zijn alle draadjes mooi ingewerkt.
It all started with a bleu cuff, and than the stranded knitting started. First a row of small paws, than 8 cats wit green eyes, one cat for each of the 8 cats of my swap-mate. Than again a row of paws and a lot of cat faces and an other row of paw. Also on the thumb I made a small and a large paw. It all ended just like it began with an blue cuff.
For stranded knitting I like use the two handed Faire Isle Technique, I love how the strands are woven on the back.

foto van Hannah

Natuurlijk zaten er ook nog verschillende gekochte verassingen in de doos maar ik denk toch dat de zelfgemaakte het meeste indruk hebben gemaakt.
Of cause I also both some surprises for the package but I think that the handmade ones impressed her the most.
Logboek
Patroon : Eigen Patroon – Ik hoop het ooit nog te verbeteren en neer te schrijven
Breinaalden : 2,75 circs
Garen : Drops Delight -- Blauw 04 +  Grijs 01 + Paars/Groen14
Hoeveelheid :  Blauw :40 gram --  Grijs : 15 gram -- Paars één kleurrapport, groen een draadje
Techniek :  Two handed Fair Isle Technique

Logboek
Patroon :  Boxbag met voering
Patroon : Basisprincipe piramide bag en foto tutorial piramide bag
Stof  :  beide poezenstofjes  ’t Kevertje Maasmechelen
Hoeveelheid :  45 cm van beide

LegoLine

MidSinterKarmaMeet in Ottoland
Niet te geloven maar ik geniet nog steeds na van de MidSinterKarmaMeet. Ja vorige zaterdag was het zoveer. Het werd ruim op voorhand gepland en geen wonder dat het een groot succes werd.
Voor de Meet was er een zaaltje gehuurd met een panoramazicht op de schapen, en stillaan druppelden de leden van de Nederlandse Karma groep binnen. Allemaal even enthousiast sommigen met een breiwerkje andere met een spinnewiel of spintol, weer andere met een haakwerkje. Er werd zoals gewoonlijk gekeuveld, bewonderd, geaait, geproefd, gesmuld, gedronken en vooral genoten.
Ja hoor zelfs een week erna tovert de herinnering aan deze dag nog steeds een glimlach om mijn mond.




Er was ook een Swap georganiseerd, rond het tema verhaal in een doosje. Ieder mocht een sprookje kiezen dat haar aansprak en daarond werd er een verassingsdoos samengesteld. Zelf had ik gekozen voor het thema elfjes, deze kleine tere wezentjes die zo vertrouwd zijn met de natuur en dansend van bloem tot bloem door het leven gaan geven mij een gevoel van rust en schoonheid. Maar soms wordt je gepakt op één zinnetje, namelijk "ik heb geen favoriet elfenverhaal had maar wel een favoriete elf met een grote foto van Legolas"  Nu mijn maatje had dit heel letterlijk genomen mijn doos was namelijk bezaaid met allemaal afbeeldingen van Legolas. De verassing werd nog groter toen ik er een elf helemaal zelf gebreid door mijn swapmaatje uit haalde met de toepasselijke naam LegoLine de breielf.


Foto's gemaakt door Hannah


Natuurlijk zat er nog meer in mijn pakje want mijn Swapmaatje Nelleke of kooldutchlady heeft mij ontzettend verwend.
Want er kwam nog vanalles uit het pakje. Een bol sokkenwol zo helemaal mijn blauw en een streng Estlandse lacewol zo ragfijn, dan nog een heus magneetbord om makkelijker patronen te volgen en te breien, een zelfgemaakt projectzakje en ook nog een pakje kameelmetzijde om te spinnen. Schromelijk ben ik verwend door mijn maatje.
Op het pakje dat ik maakte moeten jullie nog een dagje wachten want ik vond dat LegoLine zeker een appart logje verdiend had
Wel zit ik nu met een dilema moet ik mijn nicknaam nu veranderen in LegoLine of blijf ik toch maar Breimuis


Foto's maken van mezelf kan ik niet maar van Hannah mocht ik een paar van haar foto's gebuiken om hier te plaatsen. Hannah maakte een mooie foto reportage van het verloop van deze dag.

Snowie

~ For English scroll down ~ Snowy ~


Eigenlijk zat hij bijna afgewerkt te wachten op de eerste sneeuw, maar dat duurde zo lang dat ik hem toch maar stilletjes aangekleed heb, en ook alle knoopjes goed heb aangenaaid, en hoewel kerst reeds voorbij is brengt mijn Snowy de knopen sneeuwman wat winterse stemming in huis
For some time he was waiting for the first snow, but because it took so long I finally dressed him and sew the buttons on the write place.



Op de maandelijkse Quiltles kon je in november kiezen tussen het maken van een kleine kerstquilt of een sneeuwman een van de vele Tilda boeken. Omdat ik nog met heel veel bezig was koos ik voor de sneeuwman want dit vrolijke mannetje met zijn knopenoortjes sprak mij onmiddellijk aan
On the Quilt gathering we could choose to make a small quilt or a snowman from the Tilda book. I like more the snowman with the funny button ears




De sneeuwman zelf werd gemaakt uit een flanellen tetra doek die ik nog had liggen van toen ik hier nog 3 hummeltjes rondliepen in plaats van volwassen zonen. De pyjama was wat meer frutselwerk maar stilaan kreeg het toch vorm. De pinnemuts werd op de pennen gezet en met drie restjes sokkenwol gebreid.
I made the snowman out of an old flannel cloth form the time my children were babies. The pyjama was small to sew but I managed it. Than I knitted a small hat with tree kinds of sockwool.


Alleen de knoopjes, die lieten op zich wachten maar nu de kerstversieringen allemaal terug op zolder staan wilde ik deze toch nog even een mooi plaatsje geven, het heeft ten slotte nog niet gesneeuwd zo blijft toch nog een beetje de winterse sfeer in huis.
It al took some time to finish but now that the Christmas stuff is back on the addict I found he deserved a place to get some winter spirit in the house



Logboek
Patroon : eigen versinsel
Breinaalden :  2.25
Garen : 3 resten sokkengaren
Hoeveelheid : 5 gram van elk
Techniek :  42 steken opzetten, en geleidelijk minderen aan beide zijden van de eerste steek

Logboek
Patroon :  The pyjama snowman from Tilda
Stof sneewman :  witte flannel van een luier
Stof pyjama : het kevertje Maasmechelen
Hoeveelheid :  50cm x 60cm

Gestreepte draken staart

~ For English scroll down ~ Stripy Dragon Tail ~


Een nogal mysterieuze titel gestreepte draken staart, maar dit is waar het laatste afje van 2011 mij aan deed denken, natuurlijk heet hij officieel niet zo hoor. Officieel is het de Hitchhiker van Martina Behm en het patroon is in het Engels en Duits te koop.
A mysterious title “Stripy dragon tail” but this is where my last finished project of 2011 let me think on. Of cause it is not the official title of this pattern, it is called the Hitchhiker of Martina Behm.




Al van in het begin zagen de drakenhoekjes in het gestreepte garen van Lang er erg intrigerend uit. Omdat deze sjaal een erg makkelijk te volgen is en er niet zo veel bij moet nagedacht worden vergezelde me deze sjaal op de Ravelry meeting in Brussel en Frechen.
Immediate after the start the dragon corners look very nice in the stripy yarn. Because the pattern was an easy knit and did not needed enough of thinking I took it with me to the Ravelry meetings in Brussels and Frechen.


 

Aanvankelijk dacht ik met één bol toe te komen maar als je echt een lange sjaal wil heb je toch wel 140 gram nodig. Gelukkig vond ik nog een tweede bol van hetzelfde verfbad en kon hem zolang breien als ik hem graag hebben wouw. Een lekkere warme sjaal voor op de fiets maar met toch een ietsiepietsie extra.
First I thought that 1 skein would be enough but if you really like a long scarf and will knit the complete pattern you need 140 gram. With some luck I found a second ball with the same colour bath and could knit the scarf just like I want it. A long warm scarf to wear on my bike with an extra touch






Logboek
Patroon :  The Hitchhiker from Martina Behm
Breinaalden :  3 Long
Garen : Lang Jawoll Magic  84.0079  Blauw-Groen-Zwart  100gr/400m
Hoeveelheid :  140 gram – 570 meter
Afmetingen : 2 meter x 35 cm
Techniek :  kfb  - brei in recht in de voorste en achterste lus van de steek

2012



een nieuw jaar nog pril en en pas begonnen
veel tijd om te genieten van fijne momenten
en van vele kleine dingen
365 dagen om te vullen met
warmte, licht en gezelligheid
en  met heel veel creatief gefrummel