Muts om de set compleet te maken


~ For English scroll down ~ to make the set complete ~

Natuurlijk kon het niet uitblijven, bij een sjaal hoort ook een muts, er was nog genoeg garen over voor zeker 2 mutsen. In de eerste heb ik de diagonale lijnen van de sjaal proberen aan te houden. Ik koos daarom het model Aston, niet helemaal gelijk de sjaal maar op het eerste zicht hoort het toch bij mekaar
Of cause it could not stay out, the scarf ask for a hat, and there was yarn enough to make two hats. For the first one I tried to keep de lines of the scarf, so I choose for the Aston. It is not quite the same pattern but it matches.


Het patroon was goed te volgen, alleen voor het topje werd er geen duidelijke leidraad gegeven enkel dat het als I-cord gebreid werd over 3à5 steken. Ik heb dan ook maar wat gegokt en eigenlijk te vroeg afgekant. Voor een dikke decoratieve knoop had de I-cord wat dikker en langer mogen zijn
The pattern was well written, but for the knot ending I missed a guide line. Only knit a I-cord over 3à5 stitches. So I tied I off to soon for making decorative knot I had to be a little longer.


Logboek
Patroon : Aston by  Stich Therapy Brooklyn
Breinaalden : DPN n°4
Garen : Zeeman Royal Melange Blue 68
Hoeveelheid : 40 gram-100 meter
Techniek : I-cord breien

Getagd

Ik ben getagd door Pluisje. Hiervoor eene dikke Mercie!
Het is nu de bedoeling dat ik 10 dingen over mijzelf schrijf
en dan weer 5 anderen in blogland aan tik.

We zullen dus maar eens beginnen op te biechten.

1.       Ik ben een nachtuil, na twaalven durf ik nog met iets beginnen maar vraag me niet om vroeg op te staan dat gebeurt altijd met tegenzin.

2.     Ik begin en eindig de dag meestal met een taske melk, daar tussen in liters koffie en thee.

3.     Ik geniet van kleine dingen, een bloem, een vlinder, een kinderlach, een straaltje zon dat binnen valt kunnen me al doen glimlachen.

4.     Ben een echt lekkerbekje, taart, slagroom, chocolade, koekjes, hier ben ik altijd voor te vinden.

5.     Uit het vorige kan je afleiden dat graag kook en bak. Ik experimenteer graag met smaken en wil altijd nieuwe dingen proeven en proberen en na te maken.

6.     Dieren zijn er altijd in mijn leven geweest, ik kan mij een leven zonder dieren dan ook moeilijk voorstellen
7.     Ik heb een hekel aan stofzuigen, laat mij maar ramen lappen of dwijlen, maar niet iedere dag. Ik kan niet leven in spic en blinkend schoon, een huis moet leefbaar en gezellig zijn.
8.     Ik luister liever dan dat ik praat, soms kom ik stil over, dit komt door mijn fantasie omdat mijn hoofd soms heel ergens anders zit dan mijn lichaam.

9.     Ik hou van de geur van baby’s, kleuterstreken, kinderpraat, ach van kinders in het algemeen zolang ze maar niet puberen

10.  Dat ik heel oud wil worden om al dat wollig en stoffig nog te maken dat er allemaal in mijn hoofd rond spookt.

Het tikkertje spelen gaat door en ik tik de volgende bloggertjes aan.

Blauwe Sleutelgat Sjaal

~ For English scroll down ~ Bleu Keyhole Scarf ~


En het breien voor Moeders voor Moeders gaat door, want de winter komt steeds dichterbij en dan is een sjaal zeker geen overbodige luxe.  Al een tijdje geleden was me de sleutelgat sjaal opgevallen, vooral de strepenstructuur trok mij erg aan. Nu weet ik wel dat dit in donker blauw niet zo tot zijn recht komt en toen ik bij Zeeman dit licht verlopend blauw garen ontdekte wist ik het direct. Dit garen is zeker geschikt voor deze sjaal.
Winter is coming soon so the knitting for Mothers for Mothers goes on. For sometime I noticed the keyhole scarf on ravelry and when I saw the semi solid blue yarn at Zeeman I new this yarn will be perfect for this scarf




Omdat deze sjaal in de lange weg wordt gebreid heb je met zoveel steken op een breinaald weinig oog hoe lang de sjaal precies gaat worden. Daarom is het erg praktisch dat deze sjaal een sleuf heeft in het eene uiteinde waar de het andere uiteinde kan door strikken. Sjaals die dubbel rond de nek worden gewurmd en dan nog moeten geknoopt vind ik zelf niet zo handig, en zeker voor kinderen is deze manier van strikken veel makkelijker.
This scarf is knitted in the long direction en with so many stitches on the needle it is difficult to foresee how long the scarf will be at the end. The keyhole in one end makes it much easier to wear specially for children



Nu alleen maar hopen dat het blauw wordt aanvaard en anders is hij gewoon voor een kind dat geen uniform kleuren hoeft te dragen
Now I just hope the blue is dark enough and if not it will be for a child who does not have to wear a uniform on school days.





Logboek
Patroon :  Malabrigo Keyhole Scarf by Lineke Kroon
Breinaalden : 4.5
Maat :  kind - 195 steken
Garen : Zeeman Royal Melange blauw 68
Hoeveelheid :  80 gram /192 meter
Techniek : Twisted German cast on

Knap Knoopje

~ For English scroll down ~ Knap Knoopje ~

 Sinds een tijdje prijkt er in mijn zijbalk het logo van de Knappe Knoopjes, een groepje creatieve Limburgse meiden die om de 3 weken afwisselend in Genk of Hasselt samenkomt om te breien, te haken te naaien en nog meer. Meestal ga ik naar de bijeenkomsten in Genk maar eigenlijk heb ik nog niet laten zien waar ik tijdens de Knappe Knoopjes zoal mee bezig ben.
Ik probeer op deze bijeenkomsten voornamelijk te naaien, gewoon breien doe ik toch bijna dagelijks maar mijn naaimachine blijft soms een week onbemand.
For some time I have the logo of the Knappe Knoopjes in my sidebar. This is a group of creative Girls that come together in Genk or in Hasselt every tree weeks. I try to go to the gathering in Genk but I never shouwd what I have done on those evenings. I try to sew on these meetings because I knit almost every day but my sewing machine sometimes stays alone for more than a week.


Op de laatste bijeenkomst begon ik aan een nieuwe Pyramide zakje, het grote model om een breiproject in te stoppen. Samen met de Tutorial van vorige keer gebruik ik ook deze van het kleine tasje van Eloleo. Vooral het inzetten van de rits vind ik op deze mannier veel mooier afgewerkt. De stof komt van de Markt in Maastricht.
On the last meeting I started a new Pyramid bag, the big version to put a knitting WIP in it. This time I used the old and the tutorial of Eloleo together to get a workable finishing off.




En dan is natuurlijk nog het mutsen en sjaal project voor Moeders voor Moeders. De knappe knoopjes hebben zich gezamenlijk hierachter geplaatst en dan wordt er ook gebreid natuurlijk. En omdat het eerste uiltjes mutsje zo in smaak viel en er maar eenzaam bij lag volgde al snel een tweede
On the moment there is this project for hats and scarfs for mothers for mothers so there was also some knitting going on. And cause the first owl hat was feeling lonely a second one was casted on.



Logboek
Patroon :  Pyramide bag Tutorial samen met deze van Eloleo bij Het Leuvens Stiksel
Stof : Markt Maastricht
*-*
Patroon : Who - Owl hat from Sarah Amoroso
Maat : Medium - 100 steken
Breinaalden : 4 mm
Garen : Old stash rest from a sweater of DS from Phildar - Phil Soft
Hoeveelheid : 40gram

Het Groen-Blauwe experiment.

  ~For English scroll down ~ the Blue-Green Experiment ~


Mijn spinmaatje Sindy had voor mij een schapenvacht meegebracht uit Nederland, en omdat ik nog nooit van een schapenvacht had gewassen en geverfd wilde ze het wel even voordoen.
Eerst werd de wol gewassen en daarna ging alles de verfketel in.
Er werd druk geexperimenteerd met
Blauw + Zwart
Blauw + Geel
Groen + Magenta
Groen + Zwart
My spinning mate Sindy had a sheeps fleece for me, and because I had never handeld a fleece she how to wash the wool  how to dye it in a cooking pot .
We did some experiments with
bleu + black
bleu + yellow
green + magenta
green + black  


Het resultaat was een variteit van allemaal groenen en blauwen. Alle kleuren werden appart met de handkaarden tot kleine rolletjes getransformeerd die dan achter mekaar aan werden gesponnen. Het blauw en groen vulde dan ook vlug mijn klos.
The result was a variety of bleu’s en greens.
I carded with hand cards and spun the little rolls separately after each other.



De lange kleur verlopen deden mij even twijfelen of ik navajo zou twijnen maar ik wilden een dunnere garen daarom toch maar gewoon de twee klossen samen getwijnd, en dit gaf een deze groen/blauwe streng.
The long colour pooling made doubt to twine Navajo but because I do not like bulky yarn I twined it in 2 ply and now I have a nice green/blue yarn.


Logboek
Vacht : Witte Texelaar Lam
Structuur: 2 ply getwijnd tot Sport Yarn
Hoeveelheid : 290  meter
Gewicht: 145 gram